Woning L & W.

Gasloze bio-ecologische woning in de CPO wijk Leonidas. De houtskeletwoning wordt gebouwd van biobased materialen als hennep, onbehandeld lariks, rubberhout, biobased coatiings. Door optimale isolatie & bezonning wordt zo min gebruik gemaakt van ondersteunende technieken. De woning is bijna passief.


In deze CPO , Collectief Particulier Opdrachtgeverschap , te bouwen wijk gaan wij voor diverse opdrachtgevers een woning ontwerpen en bouwen.


Leonidas ligt in de wijk De Esch in de deelgemeente Kralingen-Crooswijk, dicht bij de Maas en de Erasmusuniversiteit, direct bereikbaar vanaf de A16 en toch op steenworp afstand van het centrum van Rotterdam. Op de Leonidaslocatie komen vrijstaande woningen, maar er is ook ruimte voor tweekappers en groepskavels. Kenmerken voor de woningen op deze locatie zijn: kleinschalig, autoluw, laagbouw, veel groen en duurzaam. De gemiddelde kavelgrootte is 300 m2 waarvan 25% mag worden bebouwd in twee lagen of 20% in 3 lagen.


Een randvoorwaarde bij de verkoop van de grond is dat de woning duurzaam is, om dit te toetsen wordt gebruik gemaakt van GPR. GPR is een instrument om de duurzaamheid van woongebouwen al in de ontwerpfase inzichtelijk te maken

KEES_ontwerpt